سه گانه شنام، عصرهای کریسکان و برده سور از کیانوش گلزار راغب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
آکام نیوز: انتشارات سوره مهر با سه کتاب از کیانوش گلزار راغب( شنام، عصرهای کریسکان و برده سور)، در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، پذیرای مخاطبان گرامی است.
به گزارش آکام نیوز، کیانوش گلزار راغب در کتاب شنام به شرح خاطرات خود از دوران اسارتش به دست کومله میپردازد. تجربههای متفاوت نویسنده از جنگ و اسارت موجبات بدیع بودن این کتاب را فراهم آورده. به نحوی که در این اثر عشق، شوخی، جنگ، اسارت و … به هم آمیخته می شوند و تصویری دیگرگونه از جنگ ارائه می دهند.
در بخشی از متن کتاب شنام میخوانیم:
در آخرین لحظات حضورم در پادگان، وصیتنامه کوتاهی نوشتم و به «علیاکبر گلزاری ۶»، دوست دوران کودکیام سپردم. علیاکبر هم اهل روستای «وِندِرآباد» بود و دوره آموزش نظامی عضویت رسمی سپاه اسدآباد را میگذراند. جدایی از او برایم سخت و ناگوار بود. حضورش به من آرامش میداد و جدایی از او دلتنگی میآورد.
با فریادهای دوستانم که مرا صدا میزدند به داخل مینیبوس پریدم. از خیابانهای شهر گذشتیم و وارد محوطه سپاه همدان شدیم.
فرماندهان سپاه همدان، مشغول بازرسی خودروها شدند. آنها بسیجیان کمسن و سال را از مینیبوسها و اتوبوسها پیاده میکردند. دلهره عجیبی داشتیم. هر کس سعی میکرد ساک یا وسیلهای را روی صندلی بگذارد و روی آن بنشیند تا قدش بلندتر به نظر برسد.
عصرهای کریسکان؛
این کتاب، خاطرات امیر سعید زاده (سعید سردشتی) آزاده کرد است که بیش از شش سال در زندانهای گروه کومله و دموکرات شکنجه شده است. او تقریبا تنها نجات یافته از زندان مخوف کریسکان است و بقیه همبندیهای او همه بدون محاکمه اعدام شدهاند. او عضو هیچ سازمانی نیست. یک نیروی آزاد است و در عین حال در مأموریت های اطلاعاتی و عملیاتی شرکت می کند، مأموریت هایی نیز برای شناسایی در خارج از کشور دارد. پس از آن راهی سپاه می شود. سعیدزاده پیش از انقلاب، از طرف ساواک، مورد پیگیری و بازخواست قرار گرفته و فراری می شود. اسیر کومله می شود و از سازمان کومله نیز فرار می کند. ۴ سال بعد از جنگ، سعید زاده به اسارت حزب دموکرات کردستان عراق در می آید. این دوران از ابتدای انقلاب تا سال ۷۴، یعنی یک دوره ۱۵ ساله، به طول می انجامد. کریسکان منطقه ای در کوه سنجاق در کردستان عراق است که مقر اصلی حزب دموکرات ایران بوده است. سعیدزاده دوران اسارت ۴ ساله خود را، در منطقه کریسکان بوده است. به دلیل اینکه بیشتر اتفاقات در آن منطقه رخ داده، این نام را برای کتاب انتخاب کرده است.
برده سور؛
این کتاب هم در ادامه فضای دو اثر قبلی او روایت داستانی را از بخشی از جنایات کومله در کردستان ارائه میدهد. راوی اصلی این کتاب«یدالله خدادادمطلق» یکی از هم زندانیهای این نویسنده است. خدادادمطلق که از معلمان کردستان است، در مهرماه ۵۹ توسط گروهک ضد انقلاب کومله اسیر میشود و این کتاب ۳۰ ماه دوران اسارت او را شرح میدهد.
گلزار راغب در توضیح کوتاهی درباره «بردهسور» میگوید: «چهل سال من این خاطرات را مدام در ذهن خود مرور میکردم و به دنبال فرصتی بودم که این خاطرهها به فراموشی سپرده نشوند. این کتاب در واقع روایتگر داستان آن هشت نفر بهعلاوه ۱۲ نفر دیگر در حاشیه این ماجراهاست که نام همه آنها و سختیهایی که متحمل شدهاند، در کتاب آمده است».
برای تهیه کتاب های شنام، عصرهای کریسکان و برده سور علاقمندان می توانند به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، انتهای راهرو ۲۳ غرفه ۳۴ سوره مهر مراجعه فرمایند.