سکوت سیاسی و معنادار گروهکهای ضد انقلاب کردی در قبال کشتار مردم معترض در کردستان عراق
آکام نیوز: تظاهرات اعتراضی مردم و دانشجویان کردستان عراق خصوصا در شهر سلیمانیه بار دیگر وضعیت این منطقه را در اقلیم کردستان عراق ملتهب کرده است.
به گزارش آکام نیوز، دانشجویان دانشگاه سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق از روز دوشنبه هفته جاری، اعتراضات گسترده ای را علیه تداوم قطع حمایت های مالی حکومت محلی اقلیم کردستان عراق آغاز کردهاند که با تداخل نیروهای امنیتی وابسته به اتحادیه میهنی کردستان به خشونت کشیده شده است.
این حمایتهای ناچیز مالی که از ۴۰ تا ۱۰۰ هزار دینار برای دانشجویان در نظر گرفته شده، از سال ۲۰۱۴ و با شروع بحران اقتصادی اقلیم کردستان توسط حکومت محلی متوقف شده است، اینک با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و عدم رسیدگی کافی به امورات تحصیلی، از سوی دانشجویان مطالبه میشود. البته با حوادثی که روز دوشنبه از سوی نیروهای امنیتی در دانشگاه سلیمانیه و علیه دانشجویان رخ داده است، آنان اعلام کردهاند که مطالبه جدید و جدی آنان بازگشت کرامت دانشجویان و جلوگیری از تداخل حزب در دانشگاه و فعالیتهای آن است.
احزاب و جریانهای سیاسی اقلیم کردستان به تحولات سلیمانیه واکنش نشان دادهاند. با توجه به حضور نماینده اتحادیه میهنی در منصب وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی اقلیم کردستان، عمده اعتراضات متوجه این حزب بوده است.
البته یک سوی دیگر این انتقادات نیز متوجه جنبش تغییر است که وزارت دارایی و امور اقتصادی اقلیم کردستان را در کابینه مسرور بارزانی در اختیار دارد، امری که رئیس فراکسیون حزب دمکرات کردستان عراق در پارلمان محلی هم به آن اشاره و اعلام کرد که مشکلات دانشجویان به دلیل سهلانگاری و عدم مسئولیت پذیری این دو وزارتخانه است.
هر یک از احزاب جنبش تغییر و نسل جدید از تظاهرات دانشجویان سلیمانیه اعلام حمایت کردهاند.
شماری از اعضای راه یافته به پارلمان جدید عراق هم با حضور در میان معترضین، حمایت خود را از آنان اعلام کردهاند. صلاح الدین بهاالدین دبیرکل اتحاد اسلامی کردستان وضعیت کنونی را خطرناک توصیف کرده و از حکومت اقلیم خواسته است در سریعترین زمان ممکن جهت رفع مشکلات دانشجویان وارد عمل شود. وی این وضعیت را به یک «زلزله سیاسی» تشبیه کرده که با آتش زیر خاکستر نارضایتیهای عمومی مردم اقلیم گره خورده است.
لاهور شیخ جنگی، رئیس مشترک برکنار شده اتحادیه میهنی کردستان نیز در پیامی از حرکت اعتراضی دانشجویان سلیمانیه حمایت کرده است. این در حالیست که دانشجویان معترض با صدور بیانیهای اعلام کردهاند که هیچ حزب و شخصیتی حق ندارد اعتراضات قانونی آنان را به نام خود مصادره کند.
اما در این بلوایی که در کردستان عراق به پا افتاده، سکوت سیاسی و معنادار گروهکهای تروریست و تجزیه طلب کرد ایرانی، قابل تامل است.
کومله که مدعیست یک گروه چپ و کمونیستی بوده و هدفش حمایت از مردم مظلوم است، در قبال وضعیت وخیم تظاهرات کنندگان و کشته و زخمی شدن شهروندان کردستان، سکوت کرده و حتی یک بیانیه هم صادر نکرده است.
دیگر گروهکهای کردی نیز که به مزدور حکومت اقلیم شناخته می شوند از جمله حزب آزادی کردستان و حزب منحله دمکرات هم، در اتفاقی مشابه، سکوت کرده و حاضر به اظهار نظر در این ارتباط نشده اند و با این سکوت، نشان دادند که منافع و مصالح حزبی و شخصی گروهکهای کردی برایشان از مردم ارجحیت دارد و شعارهای آنها صرفا عوام فریبانه بوده و در راستای جذب نیرو صورت می گیرد.
بدون شک اگر جمهوری اسلامی ایران یک پست و یا مسئولیتی به سرکردگان ضد انقلاب بدهد، از تمام شعارهای فرمالیته خود هم عقب نشینی خواهند کرد، کافیست یکبار به آنها پیشنهاد پست و مقامی داده شود!
تاریخ و تجربه نشان داده هدف گروهکهای کردی مستقر در اقلیم کردستان، کسب مال و ثروت و پست و مقام با استفاده از نام ها و القاب فرینده و سوء استفاده از احساسات مردم کردستان، است ولاغیر.